Oscarende Start-Up Oscar Autoverhuur verovert nu ook de Belgische markt

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Deense start-up Oscar Autoverhuur, heeft onlangs zijn intrede gedaan op de Belgische autoverhuurmarkt met een vestiging in Schoten, en deze entree verloopt, net als eerder in Nederland, buitengewoon succesvol. 

Oscar, een snelgroeiende mobiliteits-startup in Denemarken, is bekroond door de Kamer van Koophandel in Denemarken als “Beste E-commerce Startup” in 2021 en 2022, als het eerste bedrijf ooit dat de prijs tweemaal won. In slechts twee jaar tijd heeft Oscar al meer autoverhuurlocaties in Denemarken geopend dan zijn grotere concurrenten, en het blijkt een serieuze speler in heel Europa.

Het succes van Oscar is grotendeels te danken aan zijn innovatieve bedrijfsmodel. Het bedrijf maakt gebruik van auto’s van lokale autodealers die anders ongebruikt zouden blijven, van ‘leenauto’s’ tot unsellable voertuigen. Dit systeem creëert voor lokale bedrijfseigenaren een extra inkomstenstroom en stelt Oscar in staat om te opereren in kleinere steden en landelijke gebieden waar de traditionele autoverhuur niet rendabel zou zijn. 

In oktober 2022 opende Oscar zijn eerste locatie in Schoten in samenwerking met de lokale dealer Koeklenberg Automotive Retail Services Bvba. Niet alleen biedt Oscar Schoten concurrerende prijzen, maar het heeft ook een breed scala aan voertuigen beschikbaar voor verhuur, waaronder personenauto’s, bestelwagens, verhuiswagens en minibussen.

Met zulke stevige voet aan de grond in zowel Nederland als nu ook België, ligt de weg open voor Oscar om zijn snelle groei in de nabije toekomst voort te zetten. Het bedrijf heeft duidelijk aangetoond dat het niet alleen in staat is om met succes te concurreren met gevestigde autoverhuurbedrijven, maar dat het ook in staat is om het model om te draaien en lokale bedrijven te helpen profiteren van hun ongebruikte middelen.

Een innovatieve onderneming als Oscar is absoluut een aanwinst voor zowel de Nederlandse als de Belgische autoverhuurmarkt en het zal zeker boeiend zijn om te zien waar het bedrijf in de toekomst naartoe zal gaan.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category